NOS VoetbalAangepast

Costa Rica kijkt uit naar Oranje

Terwijl de spelers van Oranje dinsdag konden relaxen op het strand, was Costa Rica nog aan het bijkomen van de slopende achtste finale tegen Griekenland. Na 120 minuten voetbal en een penaltyserie mag het land zich voor het eerst in de historie kwartfinalist op een WK noemen. Zaterdag wacht de confrontatie met Nederland.

"We hebben genoeg tijd om te herstellen deze week, ook van het reizen van stad naar stad. We kijken ontzettend uit naar de wedstrijd tegen Nederland", zegt keeper Keylor Navas. Hij stopte de vijfde strafschop van de Grieken. "Ik heb de hulp van God gevraagd om het goed te doen. We wilden zo graag winnen, dat was onze grote droom. Onze mentale kracht heeft de doorslag gegeven."

Vervolgens maakte Michael Umaña het karwei af, hij schoot de beslissende strafschop binnen. "Ik heb er de nacht voor de wedstrijd over gedroomd. Ik droomde dat ik de vijfde strafschop nam, dat ik scoorde en dat we daardoor zouden winnen. Dat gaf me zoveel vertrouwen. Zeker nadat de Grieken de vierde penalty misten. Toen wist ik: dit is mijn moment."

"Niets is onmogelijk"

Voor de Costa Ricanen kan het toernooi nu al niet meer stuk. Ze wonnen een poule met Uruguay, Italië en Engeland als tegenstanders. Na de winst op Griekenland geloven ze ook in hun kansen tegen Oranje. Navas: "De kwartfinale is iets nieuws voor ons. We zijn er rustig onder. Nederland heeft een rijke WK-historie. Maar wij hebben al geweldige dingen laten zien en dromen van een nieuwe stunt."

Umaña vult zijn doelman aan. "Niets is onmogelijk. Natuurlijk is Nederland een heel sterk team. Maar waarom zouden wij de halve finale niet kunnen halen? Ik hoop dat er nog meer verrassingen van ons komen. We spelen iedere wedstrijd alsof het de laatste van ons leven is. We spelen voor volk en vaderland en willen verder gaan met het schrijven van historie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl